KERESÉS
REGISZTÁCIÓ |
Linkek

SuperGreens termékek

Bios Life termékek

Önálló és komplex vitaminok

Multivitaminok

Ásványi anyagok, nyomelemek

Gyógynövények, gyógyhatású termékek

FitLine vitaminok

Highland vitaminok

Lúgosítás, savtalanítás

Speciális termékek

Vibráló péniszgyűrű

Kórházkereső

Gyógyszertárak

Vitamin webáruház

Hírlevél kérése

Szponzoraink
Fitline

Highland

Lugosítás-Savtalanítás 4. - Milyen savas a testünk?

Az emberi test alapvetően lúgos kémhatású. A szöveti nedvek pH értéke 7,4 körül áll optimális esetben. A vér pH-is értékét szoktuk mérni. Ez az-az érték, melyet a szervezet bármi áron megpróbál szinten tartani. A test pH értéke csak rendkívül kóros állapotban változik meg (ekkor kerül valaki az intenzív osztályra, eltekintve egy-két speciális betegségtől). A szöveti nedvek pH-ját sajnos nem tudjuk ilyen jól és egyszerűen mérni.

A természetesen lúgos emberi test anyagcsere folyamatai savas végtermékeket hoznak létre.

Szerencsére a természet elég okos, és a genetikai törzsfejlődés során megalkotta a savak eltávolításához szükséges mechanizmusokat is. Igen ám, de akkor még más volt a táplálkozásunk és túlnyomóan bázikus (lúgos) étrenden éltünk.

A bázikus éterend

A bázikus étrend elnevezés arra utal, hogy azok a táplálékok, az étkezés során magunkhoz veszünk, szervezetünkben energiává és tápanyaggá alakulva, milyen végtermékké alakulnak át a lebomlás során. Tehát inkább savas vagy inkább lúgos közeggé válik.

Vegyünk néhány példát. A zöldségek, magvak inkább lúgosítanak, a zsírok semleges hatásúak, míg az üdítők, húsok, magas cukortartalmú gyümölcsök illetve tejtermékek pedig savasítanak.

Fontos a megfelelő egyensúlyt fenntartanunk, hogy szervezetünk egészségesen működjön. A helyes sav-lúg arány a szervezetünkben 20-80%. Sajnálatos módon azonban korunk emberénél ez egyre kevésbé figyelhető meg. Nem csak a táplálkozás, hanem a környezetünk károsító hatásai miatt is káros irányba változhat a szervezet sav-bázis egyensúlya.

Nem az a lényeg, hogy a táplálék savas vagy lúgos, hanem, hogy annak a  végterméke milyen kémhatású. Például a citrom savanyú, ennek ellenére lúgosító hatású.

Ha számba vesszük, a mai táplálkozásunk alkotóit, nem nehéz is olyan meglepő, hogy azok jelentős része savasító hatású.

Az ildomos étkezési arány 80% lúgosító, 20% savasító táplálék lenne elméletben. A törzsfejlődés során erre volt berendezkedve a szervezet évezredeken keresztül, annak ellenére sajnálatos módon napjainkban ez pont fordítva van.

A túlzott savterheléssel szervezetünk már nem birkózik meg egyszerűen. Erre bizonyíték a reggeli vizelet pH-ja is:

A helyes tartomány 6,8-7,5 között lenne, mégis legtöbbünknél (az emberek 90%-ánál) savas. Így kijelenthető, hogy a mai ember szervezetének lúgosítása, savtalanítása, valamit ily módon történő méregtelenítése elengedhetetlen az egészséges életvitelhez! 

Tipp: Supergreens, InnerLight próbacsomag

Supergreens próbacsomag ára: 23.600 Ft   Megvásárolom!

USD árfolyam függő ár. Kérjük, aktuális árainkért látogasson el a webáruházba!


További cikkeink lúgosítás témakörben:

Lugosítás - Savtalanítás 1. - Sejtjeink és környezetük

Az InnerLight vállalat kutatója, Robert O. Young Ph.D. sejtbiológus az egyik legegyszerűbb módot választotta arra, hogy elmagyarázza a szervezetünk megbetegedéseinek a mikéntjét, az Új Biológia lényegét. Ezt a hasonlatot alkalmazva szeretném én is Önt elsegíteni a megértéshez. ...folytatás.

Lugosítás-Savtalanítás 2. - A pH fogalma

A pH egy angol betűszó: a „power of Hydrogen” rövidítése. Jelentése a Hidrogén ereje, a folyadékban lévő hidrogénionok (H+) számának mértéke. ... folytatás.

Lugosítás-Savtalanítás 3. - A savak hatása a sejtekre és a mikroflórára

Nem tudom, hogy Ön hogy van vele, de ha választanom kell, hogy tiszta vízben fürödjek, vagy egy olyan állóvízben, ami tele van mindenféle mikroorganizmussal, én az előbbit választom. ... folytatás.

Lugosítás-Savtalanítás 4. - Milyen savas a testünk?

Az emberi test alapvetően lúgos kémhatású. A szöveti nedvek pH értéke 7,4 körül áll optimális esetben. A vér pH-is értékét szoktuk mérni. Ez az-az érték, melyet a szervezet bármi áron megpróbál szinten tartani. ...folytatás.

Lugosítás-Savtalanítás 5. - A szervezet savraktárai

Genetikailag mindannyiunk más-más kódolással látja meg a napvilágot. A DNS-ünk erre a bizonyíték. Őseinken keresztül egy olyan DNS-vázzal rendelkezünk, ami egyes pontokon erősebb, míg más ponton gyengébb. ...folytatás.

Lugosítás-Savtalanítás 6. - A gyomorsav és a savasodás kapcsolata

A szervezetünkben található savak jó esetben azért fontos feladatot látnak el. Vegyük alapul a gyomorsavat: ...folytatás.

DR. ROBERT O. YOUNG, PhD-Lugosítás

„Meglehet, hogy Dr. Young egy új biológia küszöbén áll, melynek alapelvei, ha igazságuk bizonyítást nyer, forradalmasíthatják a biológiát és az orvostudományt." - Dr. Neil Solomon, PhD. a John Hopkins egyetem volt kutatási igazgatója. ...folytatás.

Az elsavasodás főbb tünetei

Egészségünk a vér sav-bázis egyensúlyán múlik, illetve azon, hogy a megfelelő étrend segítségével megteremtjük-e az optimális 80/20 lúgos és savas egyensúlyi arányt a szervezetünkben. ...folytatás.

Lugosítás-Savtalanítás 7.

Egészségünk a vér sav-bázis egyensúlyán múlik, illetve azon, hogy a megfelelő étrend segítségével megteremtjük-e az optimális 80/20 lúgos és savas egyensúlyi arányt a szervezetünkben. ...folytatás.

Ugrás a lap tetejére


Vitaminok, ásványi anyagok:

A vitamin, D vitamin, E vitamin, K vitamin, B1 vitamin, B2 vitamin, B6 vitamin, B12 vitamin, Biotin, C vitamin, Folsav, Inozit, Niacin, PABA, Pantoténsav, P vitamin, Bór, Cink, Fluor, Foszfor, Jód, Kalcium, Klór, Króm, Magnézium, Mangán, Molibdén, Nátrium, Réz, Szelén, Vanádium, Vas, Béta-karotin, Ginzeng, Glükozamin, Likopin, L-karnitin, Lutein, Taurin és multivitaminok, InnerLight SuperGreens, Akciós SuperGreens csomagok.


Kiemelt ajánlatunk:

SuperGreens lúgosítás, savtalanítás

 

Vitamin Webáruház

 

Minden jog fenntartva! Vitamin bolt - Étrendkiegészítők és vitaminok Webáruháza © 2003-2023